JO11-2: soms zit het mee, soms zit het tegen…

De JO11-2 is een gezelschap met heel verschillende karakters, en dat juist maakt het zo’n leuk team. Met Bas als vaste trainer is de oefenstof goed en de opkomst maximaal. Om de beurt neemt een vader de coaching voor zijn rekening, waarmee tactische tunnelvisie geen kans krijgt. Betrokken ouders langs de kant steunen het team positief. Met dat alles + de hoeveelheid talent is voetbalplezier gegarandeerd!

Nu enkele nog de sportieve resultaten…

Na een wisselvallig bekeravontuur werd vooraf al wel duidelijk dat het met de wat hoge competitie indeling niet gemakkelijk zou worden. Na een knappe overwinning volgden twee nederlagen. Afgelopen zaterdag gingen wij desalniettemin vol goede moed richting Borculo met, de (verbaal scherpe) ‘dagcoach’ Marco citerend; ‘voldoende ruimte in de elftaltas voor 3 punten’.Het viel heel anders uit, zoals dingen af en toe gaan…

Het eerste kwart was er, met een tussenstand van 0-0, een gelijk opgaande strijd te zien waarin enkele goede kansen werden gecreëerd. Echter, na een opeenstapeling van ongelukkige momenten (positiewijzigingen als gevolg van wissels, uit het oog verloren tegenstanders, losgelaten ballen en -eigen- gemiste kansen) was de achterstand met rust al onoverbrugbaar. De tweede helft kon het tij niet worden gekeerd -in tegendeel- en, zoals op deze leeftijd nog gebeurt, zakte de moed ze zo ver in de voetbalschoenen dat het onmogelijk werd de bal überhaupt nog goed te raken. (U begrijpt dat ik het volledigheidshalve vermelden van de uitslag verder even achterwege laat…)

Ondanks de teleurstelling zijn onze jongens sportief genoeg om na afloop de tegenstander te feliciteren. (En zo hoort het ook.)

Maar onder de warme douche slaat de stemming alweer om. En terwijl de meegereisde ouders bijkomen (‘evalueren’ genaamd) met een bakkie ‘troost’ zijn de jongens eenmaal in de kantine de wedstrijd alweer vergeten…

Het komende weekend wordt niet gevoetbald zodat bij de volgende wedstrijd weer extra fris kan worden gestreden voor de punten -en vooral veel voetbalplezier!

Bericht geplaatst op zondag 13 oktober 2019 om 16:11u13-10-2019 @ 16:11u | Link