Twenthe 1 wint bij koploper

Twenthe 1 heeft zondagmiddag drie punten overgehouden aan het treffen met koploper Hengelo. Op sportpark De Waarbeek werd het 2-3 voor de tricolores. Tijdens de thee leidde Twenthe met 0-1 door een doelpunt van Koen Morsink. Na rust wist Hengelo de stand om te buigen maar ons eerste toonde veerkracht en dankzij doelpunten van Roy Vrielink en Mark Nijland gingen de punten toch mee naar Goor.

Michiel Mensink kon in Hengelo nog geen beroep doen op Jeffrey Asbroek, Glenn Begienneman en Ronald Westerik. De hoofdtrainer verraste met een basisplek voor Stephan Mellegers. De grillige linkspoot, die dit seizoen al vaak als back werd gebruikt, begon tegen Hengelo als linksbuiten. Twenthe begon overtuigend aan de wedstrijd tegen de koploper van de vierde klasse B en nam vanaf het begin het initiatief. Ons eerste kreeg in de beginfase enkele goede mogelijkheden maar de uitstekende doelman van Hengelo was een sta-in-de-weg. Halverwege de eerste helft was het Koen Morsink die de sluitpost van Hengelo toch wist te verschalken. Koen wist een afgeslagen bal op fantastische wijze binnen te schieten. In de eerste helft was het opvallend en hoopgevend dat de defensie van ons eerste elftal nauwelijks in de problemen kwam tegen de koploper. De thee werd dan ook bereikt met een 0-1 voorsprong en deze voorsprong was, gezien de kansenverhouding en het veldspel, nog aan de magere kant.

Na de rust veranderde het spelbeeld totaal. Binnen een minuut wist Hengelo de gelijkmaker aan te tekenen en dit kwam het spel van ons eerste niet ten goede. De bal werd nauwelijks nog in de ploeg gehouden en het lukte de verdediging niet om de tegenstander ver van het doel te houden. De uitstekend keepende Staman wist een achterstand lang te voorkomen. Twintig minuten voor tijd nam Hengelo echter de leiding nadat een slecht ingeschoten bal van richting werd veranderd en langs Marc Staman hobbelde. Omdat Twenthe 1 geen enkele mogelijkheid meer wist te creëren greep hoofdtrainer Mensink in en verving de solide spelende verdediger Thijs Schreijer voor aanvaller Wessel Schreijer. Na deze wissel viel uit het niets de gelijkmaker. Roy Vrielink gaf vanaf de zijlijn een voorzet en deze draaide, zonder te worden aangeraakt, in de verre hoek. Voordat Hengelo was bekomen van deze gelijkmaker, die in de tweede helft niet in de lucht hing, nam Twenthe ook de leiding. Uit een goed genomen corner van Simon Hevink kopte Mark Nijland de 2-3 binnen. Na deze treffer kreeg Roy nog de uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te vergroten maar oog in ook met de doelman wist Roy het net niet te vinden. Zo bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal waarna de opluchting groot was bij Twenthe 1 en de meegereisde aanhang.

Bericht geplaatst op zondag 22 februari 2015 om 19:11u22-02-2015 @ 19:11u | Link