zo. 8 mrt. 14:00u
Markelo 1
Twenthe pakt slechts punt tegen hekkensluiter

Het treffen met hekkensluiter Buurse heeft ons eerste elftal slechts één punt opgeleverd. Op voorhand waren de verwachtingen hoog maar zondagmiddag bleek dat Twenthe 1 ook geen recht had op meer. Twenthe opende, na een kwartier spelen, nog wel de score. Koen Morsink kreeg de bal uit een corner voor de voeten en produceerde een omhaal. Deze kwam tegen het lichaam van een verdediger van Buurse die het leder slecht kon verwerken. Koen bulldozerde achter zijn eigen bal aan, kreeg de bal voor de voeten en schoot via de onderkant van de lat binnen. De voorsprong zorgde niet voor verbetering van het veldspel. De rust werd echter wel gehaald met deze voorsprong.

Het spelniveau daalde in het tweede bedrijf nog verder en de rode lantaarndrager voetbalde makkelijker dan ons eerste team. Jeffrey schoot nog op het ijzerwerk maar ook Buurse raakte de paal bij een doelpoging. Er was weinig af te dingen op de gelijkmaker die tien minuten voor het verstrijken van de speeltijd viel. Na de gelijkmaker hadden beide ploegen nog goede mogelijkheden om het duel te beslissen. Sven Roetgerink verscheen alleen voor de keeper van Buurse maar wist deze niet te verschalken. Aan de andere kant moest ook doelman Wouter Bekhuis twee keer ingrijpen om een compleet debacle te voorkomen.

Ondanks het puntverlies blijft Twenthe 1 op de tweede plek staan in de vierde klasse B. Het gat met lijstaanvoerder SC Enschede bedraagt drie punten. Volgende week zijn de mannen van Michiel Mensink vrij. De week daarna mag er een bezoek worden gebracht aan GFC.