Twenthe wint eerste duel na winterstop

Twenthe heeft haar eerste duel na de winterstop gewonnen tegen Turkse Kracht Deventer. Op een zeer slecht speelveld werd TKD verslagen met 1-3.

Twenthe moest het stellen zonder Michiel Wijnbergen en Lars Willemsen, die beide van vakantie genieten. Stef Eland kreeg de voorkeur boven Roy Vrielink en Simon Hevink keerde terug op het middenveld. Hierdoor werd het centrale duo gevormd door Elmar Gierveld en Sven Roetgerink.

Vanaf minuut één werden de ijverige Deventenaren onder druk gezet. In minuut zeven resulteerde dit in het eerste doelpunt voor Twenthe: Mark Nijland schoot de bal knap en laag in de hoek.

Door de zeer slechte staat van het veld was er geen ruimte voor combinatie voetbal, en zocht Twenthe naar de meest simpele oplossingen. Bij uitstek was er gelegenheid om te combineren; Jasper Groothuis werd in de 35e minuut aan de rechterkant weggestuurd, passeerde een man en kon laag voorgeven op Stef Eland die simpel kon binnen tikken. Hiermee bracht de technisch begaafde Eland de stand op 0-2.

Echter kwam Turkse Kracht, net als de thuiswedstrijd in Goor, sterk en fel uit de kleedkamer. Twenthe werd terug gedrongen op eigen helft. In de 50e minuut werd de inzet van de Turken beloond door middel van een knap schot vanaf de rechterkant van de zestien meter.

Gedurende de wedstrijd kreeg Twenthe veel open kansen. De normaliter trefzekere Jeffrey Asbroek raakte de paal en de lat. Uiteindelijk was het dan toch Asbroek die de wedstrijd na 80 minuten spelen op slot gooide. De energieke invaller Wouter Leusink kon de bal breed afleggen op Asbroek, die hiermee één op één met de keeper werd gezet. Asbroek bleef zoals altijd kalm en schoot de eindstand  van 1-3 binnen.

Door de winst stijgt Twenthe naar de achtste plek. Aanstaande zondag 12 februari staat de thuiswedstrijd tegen Eerbeekse Boys op het programma, de nummer vier van de ranglijst. Aanvang om 14:00 uur.

Bericht geplaatst op zondag 5 februari 2017 om 21:23u05-02-2017 @ 21:23u | Link