Ondermaats Twenthe verliest van TKA

(foto: Ben van Sermond)

De wedstrijd van afgelopen zondag tegen Turkse Kracht Apeldoorn was er een om snel te vergeten. Trainer Michiel Mensink kon geen beroep doen op Lars Willemsen, Simon Hevink en Koen Morsink, die alle drie met een blessure kampen.

Twenthe begon goed aan de wedstrijd en liet met vlagen goed combinatiespel zien. Routinier Michiel Wijnbergen verdeelde het spel en zorgde voor evenwicht op het middenveld. Echter werd er na 25 minuten gescoord door TKA.

Na de 0-1 werd Twenthe gevaarlijker maar mistte de scherpte. Mark Nijland en Dennis ter Haar wisten 1 op 1 kansen onbenut te laten. Vlak voor rust was daar wel de gelijkmaker: Jeffrey Asbroek stoomde op in het zestien meter gebied, maar werd neergehaald. Een penalty was het gevolg. Aanvoerder Nijland ging achter de bal staan en schoot deze strak in de hoek.

Na de rust was het snel gedaan met de gelijke stand. Een knap schot van TKA zorgde voor een snelle voorsprong, die in de 80ste minuut verder werd uitgebouwd. Door duur balverlies op de middenlijn kon de ploeg uit Apeldoorn een counter inzetten en gaven hiermee de sterk keepende Busschers voor de derde keer het nakijken. Twenthe kon in de slotfase nog iets terug doen. Elmar Gierveld wist in de rebound de 2-3 binnen te schieten. Detail: het was het eerste doelpunt van Gierveld in Twenthe 1.

Twenthe heeft na vier wedstrijden vier punten. De ploeg van Mensink speelt zondag de uitwedstrijd tegen Witkampers, die de derde plek bezetten.

Bericht geplaatst op maandag 3 oktober 2016 om 19:21u03-10-2016 @ 19:21u | Link