Het eerste in Heeten fors onderuit

Het 1e kwam in en tegen Heeten al na 10 minuten op achterstand na een blunder van doelman Zweers. Twenthe 1, dat in het eerste bedrijf wel het betere van het spel had, wist het overwicht niet in doelpunten uit te drukken. Heeten was in haar offensieve acties wel kansrijk. Een doorbraak in de 30ste minuut leidde tot een strafschop, na ongelukkig uitkomen van de doelman ging de bal op de stip en het scorebord op 2-0. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee kwamen de mannen van Mensink goed uit de startblokken. Toch was de eerste grote kans voor Heeten, doelman Zweers redde uitstekend. Halverwege het tweede bedrijf werd het 1e steeds meer zijn eigen tegenstander, illustratief daarvoor was de 3-0 ruim een kwartier voor tijd, nadat een vrijgelaten speler ongestoord kon binnenschieten. Tien minuten voor tijd deed Twenthe nog wat terug. Mark Nijland verschalkte de ver voor zijn doel staande keeper van Heeten met een fraaie boogbal vanaf de middellijn. De slotfase was voor Heeten, dat een paar goede kansen kreeg, maar telkens doelman Zweers op haar weg vond. De in de tweede helft goed keepende Zweers kon echter niet voorkomen dat Heeten kort voor het eindsignaal de 4-1 eindstand binnen tikte.

Bericht geplaatst op zondag 8 oktober 2017 om 19:25u08-10-2017 @ 19:25u | Link