Twenthe C1 kroont zich tot kampioen in de 1e klasse

Zaterdag stond voor Twenthe C1 de laatste competitie wedstrijd op het programma. Twenthe C1 speelde `thuis` op papier, maar de wedstrijd werd in Hengelo bij en tegen ATC`65 C2 gespeeld. Om 15:30 uur werd er afgetrapt.

Doordat FC Eibergen de laatste wedstrijd niet meer inhaalde tegen Bon Boys, gingen de jongens deze wedstrijd in om een kampioenschap binnen te halen. Dat er spanning op de wedstrijd zat bleek aan het voetbal in de eerste 15 minuten. Er werd niet goed gevoetbald en de tegenstander hield het veld erg klein. Uit het niets kwam ATC`65 C2 op een 1-0 voorsprong.

Twenthe moest een tandje bij zetten om de gelijkmaker te forceren. Deze kwam er na 23 minuten spelen. Tcharles schoot een vrije trap hard en laag op het doel. De keeper wist de bal niet goed te verwerken waardoor Sven Woertman de 1-1 binnen kon tikken! Twenthe had de controle over de wedstrijd en ging op jacht naar de voorsprong. De rust werd opgezocht met een 1-1 tussenstand.

Na de rust was het voetbal stukken beter en kwamen de kansen achter elkaar. De bal mocht er gewoon niet in. Benjamin en Jorn zagen hun pogingen net mis gaan. 6 minuten na rust wist Lars Vehof een vrije trap precies bij Tcharles op het hoofd klaar te leggen. Tcharles kopte de bal goed op doel en liet de doelman kansloos. In het restant van de wedstrijd bleef het spelbeeld hetzelfde. ATC moest verdedigen en Twenthe viel aan.

Na 70 minuten voetbal blies de scheidsrechter voor de laatste keer! Twenthe C1 mag zich kampioen noemen in de 1e klasse!De jongens gaan over 3 weken strijden in de promotieklasse om mogelijk een stap richting de Hoofdklasse te zetten.

Bericht geplaatst op maandag 29 januari 2018 om 19:28u29-01-2018 @ 19:28u | Link