vv Twenthe

Hoofdsponsor: Tricolores Support Groep

Wij zijn de tricolores gehuld in 't rood-wit-blauw...

Nieuws

Superieur Twenthe vernedert concurrent SC Enschede in titelstrijd en is winterkampioen

"Wij staan bovenaan! Ja, wij staan bovenaan." De klassieke voetballeus schalde vanmiddag luidkeels over Sportpark Het Diekman na de sensationele winst van Twenthe op SC Enschede. De topper in de vierde klasse B werd op imposante wijze een prooi voor ons aller eerste. De indrukwekkende cijfers 2-6 waren nog een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld. Twenthe domineerde vanaf het eerste fluitsignaal en declasseerde de zelfbewuste titelconcurrent tot een hulpbehoevende broze staartploeg. Door de eclatante zege zit de ploeg van trainer Michiel Mensink met een voorsprong van vijf punten aan de kerstdis.

Sterke start
In de openingsfase begon Twenthe al veel feller dan de gastheer. Jasper Groothuis liet al heel snel een grote mogelijkheid onbenut. Niet veel later wist uitblinker Koen Morsink het net wel te vinden. Hij soleerde door de krakkemikkige defensie, 0-1. Guus Lummen, die opnieuw de geblesseerde Jeffrey Asbroek verving, tilde in kort tijdsbestek de marge naar drie, 0-3. Dat bleek ook de ruststand.

Rode kaart
Na de thee werd SC Enschede middels een paar stuiptrekkingen gevaarlijk, maar de geslagen ploeg viel na tien minuten uiteen na een rode kaart. Met elf spelers kregen ze al geen vat op de bezoekers én met een man minder was het verzet volledig gebroken. Desondanks maakte Dave van der Molen nog 1-3. Maar de 1-4 -na een ingenieuze actie van Mark Nijland- viel een halve minuut na de thuistreffer. Wouter Leusink kon simpel raak koppen uit de voorzet van Nijland.

Feest met supporters
Koen Morsink tilde de stand na 1-5 en dat werd gevierd door de koploper van de vierde klasse B met de massaal afgereisde supporters. Toen de spelers van Twenthe zich lieten fêteren en een polonaise wilden starten met de eigen aanhang, trapte SC Enschede snel af en maakte het zonder weerstand nog de 2-5. Toch was het slotakkoord nog aan de Herbstmeister én dat was veelzeggend in de eenzijdige topper. Michiel Wijnbergen bepaalde -na een gemakkelijk toegekende penalty- vanaf de strafschopstip de eindstand op 2-6. Daarna liet zelfs de immer nuchtere trainer Michiel Mensink zich uitgebreid toezingen door de afgereisde aanhang. "Wij staan bovenaan! Ja, wij staan bovenaan", galmde het dan ook nog lang na op Het Diekman. Twenthe heeft nu 34 punten uit dertien duels. SC Enschede staat tweede op vijf punten. Nummer drie, LSV, heeft twaalf punten minder.

Bericht geplaatst op zondag 13 december 2015 om 17:56u13-12-2015 @ 17:56u | Link