vv Twenthe

Hoofdsponsor: Tricolores Support Groep

Wij zijn de tricolores gehuld in 't rood-wit-blauw...

Nieuws

Voorbeschouwing: Super Sunday op het Piepwillem

Voorbeschouwing: Super Sunday op het Piepwillem

Al mooi vroeg in het seizoen is het raak: aanstaande zondag is het weer Super Sunday! Met onder andere het eerste, tweede en vrouwenelftal met een thuiswedstrijd is er naast de feestelijkheden ook op voetbalgebied voldoende te doen.

Na de blamage van vorige week moet ons vlaggenschip de rug zien te rechten. Terugkijken heeft geen zin, dus het vizier moet vooruit. Tegenstander is Manderveen, dat het openingsduel van de competitie met 2-0 van Hoeve Vooruit wist te winnen. Hoofdtrainer Mark Bolink kan in ieder geval weer beschikken over Milan Elfers. Voor de rest ontbreken alleen de langgeblesseerden Stef Eland, Rens van Straaten en Dani Hilhorst. Het tweede elftal moet de goede seizoensouverture een vervolg zien te geven. Na de 0-5 overwinning op DSVD moet nu Saasveldia verslagen worden. Voor het volledige overzicht van alle wedstrijden klik je HIER.

Dat de competitie weer begonnen is, betekent ook dat de strijd om de Patsboem-trofee is losgebarsten. Liefst drie hattricks vielen te noteren in het eerste competitieweekend. Bij Twenthe 2 was Wouter Leusink op schot, terwijl bij Twenthe 8 zowel Yannick van Gool als Tcharles Lodewijks een drieklapper behaalden. Ook Mark Nijland, die gisteren op de ALV de wisselbeker uitgereikt kreeg, eist een hoge plek in de ranglijst op dankzij twee doelpunten in het openingsweekend. De volledige tussenstand vind je HIER.

Bericht geplaatst op vrijdag 29 september 2023 om 12:00u29-09-2023 @ 12:00u | Link

ALV: Herrezen logo, nieuwe penningmeester en brommende De Lat in bomvolle kantine

ALV: Herrezen logo, nieuwe penningmeester en brommende De Lat in bomvolle kantine

Een noviteit die in de smaak viel bij de Tricolores. Nog niet eerder was het zo druk tijdens de algemene ledenvergadering van vv Twenthe. Dit keer op een donderdagavond na de training van de actieve leden. Tijdens het jaarlijkse soebat met ruim honderd bezoekers nam voorzitter Robin Kemper de leden mee door het afgelopen jaar en keek hij samen met Simon Hevink (financiën) vooruit naar het nieuwe seizoen. Zo is vv Twenthe kerngezond, maar worden er door stijgende kosten (schoonmaak, inkoop en energie) toch ook enkele aanpassingen verricht aan de tarieven. Een aanpassing is er ook in de uitstraling van de club: vv Twenthe keert in aanloop naar het 100-jarig jubileum terug naar het oude hernieuwde clublogo, welke is vervaardigd door vormgever Nils Waanders.

Bestuur
Verder was er tijdens de jaarvergadering een subtiele stoelendans aan de bestuurstafel. Zo werd er afscheid genomen van bestuurslid Tijmen van Wissing, die zijn zetel na ruim tien jaar overdroeg aan Remco Kingma. Laatstgenoemde zal de portefeuille PR gaan bekleden. Nieuw in de vorstand is ook penningmeester Raymond Krabbenbos, die samen met de huidige werkgroep financiën de schatkist moet bewaken. De positie penningmeester was al enige tijd vacant.

Patsboem
Als te doen gebruikelijk werd ook de topscorer van het afgelopen seizoen in het zonnetje gezet. Aanvalsleider van Twenthe I en II, Mark Nijland, kroonde zich tot winnaar van de prestigieuze bokaal. Hoewel hij volgens de studie van Ben Bekhuis de meest trefzekere speler aller tijden is van vv Twenthe won hij nog niet eerder de Patsboem. Ook dit jaar is hij weer op dreef. Na één duel staat de teller van Nijland alweer op twee.


Jubilarissen

Ruim zeventig jaar lid van vv Twenthe. Met deze majestueuze mijlpaal schaart Gerard Pelle zich in een bijzonder rijtje bij vv Twenthe. De vrijwilliger werd met recht gelauwerd voor zijn bewezen diensten en kreeg de bijbehorende speld. Ook Gerard Lentelink, Wim Berkers en Helmig Westerik werden eervol en met recht in de schijnwerpers geplaatst.

De Lat moet omhoog
Nieuw was dan het tijdstip, verder was het bovenal een vergadering als altijd. Zo was Stephan de Lat weer de kritische waakhond in het publiek en was hij verantwoordelijk voor tachtig procent van de inhoud van het agendapunt rondvraag. Met zijn kritische blik drukte hij op het hart dat er rondom materialen meer bewustzijn moet zijn om er netjes mee om te gaan en de technische commissie en de trainer werd een spiegel voorgehouden om vaker te scouten bij het tweede en JO-19. Bij de afdronk werd hij aan menig stamtafel omgedoopt tot preses van de rondvraag. Want voorzitter van ons aller vv Twenthe blijft ook de komende drie jaar Robin Kemper. Hij werd unaniem herkozen. Datzelfde geldt voor secretaris Nino Spoelder. Beiden waren herkiesbaar.

Bericht geplaatst op vrijdag 29 september 2023 om 10:32u29-09-2023 @ 10:32u | Link

Grote Clubactie van start

Grote Clubactie van start

Zaterdag 23 september is de Grote Clubactie weer van start gegaan. Een feestelijk moment, want vanaf die dag kunnen jeugdleden van v.v. Twenthe extra inkomsten verwerven voor de clubkas. De loten hebben een waarde van €3,00, waarvan €2,40 naar de club gaat. Zowel voor het jeugdteam als de speler die de meeste loten verkoopt is bovendien ook dit jaar weer een leuke prijs te winnen! Loten zijn ook te kopen via HIER.

Bericht geplaatst op dinsdag 26 september 2023 om 08:27u26-09-2023 @ 08:27u | Link

Super Sunday!

Super Sunday!

Bericht geplaatst op maandag 25 september 2023 om 10:29u25-09-2023 @ 10:29u | Link

Ontluisterend verlies Twenthe 1

La Première - v.v. Twenthe 5-0

Bericht geplaatst op zondag 24 september 2023 om 16:21u24-09-2023 @ 16:21u | Link

Tweede veel te sterk voor DSVD

Tweede veel te sterk voor DSVD

Twenthe 2 is uitstekend begonnen aan de competitie. Uit bij DSVD werd met 0-5 gewonnen en dat was verre van geflatteerd. 

Ondanks een enorm veldoverwicht in de eerste helft duurde het lang voordat de 0-1 viel. Na een half uur was het Wouter Leusink die de bal veroverde in de opbouw en via de paal en een verdediger binnenfrommelde. Vlak voor rust was het opnieuw Wouter die raak schoot en de 0-2 maakte.

Ook na rust bleef Twenthe scoren. Twee minuten na de herstart was het Wouter die met zijn verkeerde been in de verre hoek schoot. Dankzij twee goals van Mark Nijland liepen de mannen van Peter Horselenberg nog uit naar 0-5. Over de vier niet gegeven penalty`s hebben we het dan verder niet meer, anders had de uitslag nog veel hoger uit kunnen vallen. Volgende week speelt het tweede de eerste thuiswedstrijd. Dan is Saasveldia de tegenstander.

Bericht geplaatst op zondag 24 september 2023 om 13:11u24-09-2023 @ 13:11u | Link

JO19-1 boekt zwaarbevochten zege

JO19-1 boekt zwaarbevochten zege

Twenthe JO19-1 heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen. Door op een knollenveld in Colmschate met 1-2 te winnen staat de ploeg op zes punten uit twee wedstrijden.

Het was lastig voetballen en dan ook niet verrassend dat de eerste goal uit een standaardsituatie viel. Vijf minuten voor rust was Bram Arkes uit een corner van dichtbij trefzeker. 0-1 was de ruststand, maar 20 seconden na rust was het alweer gelijk. Twenthe leek niet helemaal wakker en daar profiteerde de thuisploeg van, 1-1. De 1-2 was een kolderieke goal. De centrale verdediger van Colmschate wachtte te lang met opbouwen en Adam Albin zette goed druk. Zo goed zelfs dat hij de bal van de verdediger kon blokken, waarna het leer zo het doel in verdween. In de laatste fase van de wedstrijd was het alle hens aan dek, maar verdedigden de Tricolores de voorsprong met hand en tand. Dat lukte en dus boekte de JO19-1 de tweede zege van dit seizoen.

Bericht geplaatst op zaterdag 23 september 2023 om 17:56u23-09-2023 @ 17:56u | Link

Eerste competitieweekend op punt van beginnen

Eerste competitieweekend op punt van beginnen

Eindelijk gaan we echt beginnen. Na een voorbereiding met enkele bekerwedstrijden is het dit weekend zover: de eerste competitiewedstrijden. Ons vlaggenschip begint met een uitduel bij La Première. Hoofdtrainer Mark Bolink moet het stellen zonder de langgeblesseerden Stef Eland, Rens van Straaten en Dani Hilhorst. Ook Milan Elfers ontbreekt dit weekend. Kan het eerste elftal het debuut in de vijfde klasse winnend afsluiten?

Ook Twenthe 2 start met een uitwedstrijd. Tegen DSVD uit Deurningen moet de goede lijn van de voorbereiding worden doorgezet. De ploeg van Peter Horselenberg verloor namelijk nog geen duel. Naast de uitwedstrijden voor de selectie is er gelukkig ook voldoende te zien op Het Piepwillem. Zowel Twenthe 3, 4 als 6 speelt een thuiswedstrijd. Het volledige overzicht van alle wedstrijden is HIER te vinden.

Bericht geplaatst op vrijdag 22 september 2023 om 12:00u22-09-2023 @ 12:00u | Link

Twenthe 2 te sterk voor Diepenveen

Twenthe 2 te sterk voor Diepenveen

Twenthe 2 heeft de laatste bekerwedstrijd tegen Diepenveen gewonnen. Ondanks zeven punten uit drie wedstrijden is de ploeg van Peter Horselenberg echter niet door.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Twenthe op voorsprong. Wouter Leusink verlengde een corner bij de eerste paal, waarna deze werd binnengelopen door Thomas Kemper bij de tweede. Twenthe was beter, maar kreeg desondanks na 13 minuten een tegentreffer te verwerken. Na 23 minuten kreeg de thuisploeg een ideale mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Een penalty was echter niet aan Mark Nijland besteed, hij schoof de bal naast. 

De tweede helft nam Twenthe het initiatief en werd daarvoor ook beloond. Dankzij goals in de 67e (Wouter Leusink) en 70e minuut (Bart Bekhuis) werd het 3-1. Na een fout in de opbouw kwam Diepenveen nog wel terug tot 3-2, maar verder kwam het uitteam niet meer. Zondag begint voor het tweede de competitie met een uitwedstrijd tegen DSVD.

Bericht geplaatst op vrijdag 22 september 2023 om 08:05u22-09-2023 @ 08:05u | Link

Agenda ALV

Agenda ALV

Aanstaande donderdag 28 september vindt de jaarlijkse ledenvergadering weer plaats. Aanvang 21:00 uur in de kantine. Het inzien van de financiële stukken kan vanaf 20:00 uur in de bestuurskamer. Mochten er vragen aan het bestuur zijn, kunnen deze vooraf of in de pauze schriftelijk worden ingediend. Tot dan!

Bericht geplaatst op donderdag 21 september 2023 om 21:00u21-09-2023 @ 21:00u | Link