vv Twenthe

Hoofdsponsor: Tricolores Support Groep

Wij zijn de tricolores gehuld in 't rood-wit-blauw...

Nieuws

Twenthe zonder punten terug naar Goor

Twenthe zonder punten terug naar Goor

In een wedstrijd die met name in de eerste helft een speltakelstuk was, heeft Twenthe aan het kortste eind getrokken. Na negentig minuten was de stand 4-3 in het voordeel van UDI.

Het begin was desastreus voor de ploeg van Mark Bolink. Dat begon al na zeven minuten, toen Daan de Lat de bal ongelukkig achter de uitkomende Bas Zweers kopte. Na een kwartier werd het 2-0. Een hoge bal dwars door het centrum zorgde voor onduidelijkheid, waarbij doelman Bas Zweers uit kwam. Dat deed hij echter te laat en de bal werd met een hoge boog over de doelman binnengeschoten. In de 21e minuut werd het zelfs 3-0. Een uitstekend indraaiend schot van randje zestien viel bij de verre paal binnen. Zo leek ons vlaggenschip een dramatische middag tegemoet te gaan, maar niets bleek minder waar. 

Een minuut na de derde goal was het Wouter Leusink die de bal tegen de touwen schoot. Een hoge bal werd verkeerd ingeschat door de Enschedese doelman, waarna Wouter de bal die bleef liggen van dichtbij afmaakte. In de 25e minuut was het Stijn Jeurlink die de aansluitingstreffer op het scorebord zette. Hij draaide knap open en schoot de bal prima in de korte hoek. In de 36e minuut leek de comeback compleet, toen de bal na een duidelijke handsbal terecht op de stip ging. Mark Nijland nam zijn verantwoordelijkheid en ging achter de bal staan, maar miste. Terwijl de doelman al in de andere hoek lag vloog de bal via buitenkant paal naast. Vijf minuten later was het wel 3-3. Een fantastische voorzet van diezelfde Mark Nijland werd uitstekend binnengetikt door Stijn Jeurlink. Wouter Leusink had vlak voor rust het feest compleet kunnen maken, maar hij had teveel tijd en miste één op één met de doelman.

De tweede helft had Twenthe het weer een stuk lastiger. De ploeg voetbalde prima mee, maar wist niet tot echte kansen te komen. Een ontzettend dom weggegeven vrije trap op randje zestien zorgde voor 4-3. De bal werd van richting veranderd, waardoor doelman Bas Zweers kansloos was. In het restant van de wedstrijd wist Twenthe niet veel meer te creëren. Het was nog het dichtstbij met een afgewaaide voorzet van Stijn Jeurlink, die pardoes op de lat belande. Zo verliest Twenthe en zag het tot overmaat van ramp ook verschillende concurrenten punten pakken. De komende wedstrijden tegen Tubanters en Hector zijn cruciaal in de strijd om lijfsbehoud. Volgende week komt eerst de Enschedese opponent naar het Piepwillem. Dan wordt om 14:00 uur afgetrapt.

Bericht geplaatst op zondag 26 maart 2023 om 16:35u26-03-2023 @ 16:35u | Link

VR2 verslaat Hector VR1

VR2 verslaat Hector VR1

Twenthe VR2 heeft met 1-2 gewonnen bij Hector. Die stand was bij rust al bereikt.

Vrouwen 2 begon fantastisch aan het duel. Al na vijf minuten was het Debbie Staaijen die de 0-1 binnenschoot. Een minuut later werd het zelfs 0-2, toen Noël Veltman de tweede treffer van de ochtend maakte. Richting de rust kwam ook Hector beter in het spel en zorgde in die fase voor de aansluitingstreffer. 1-2 was ook de ruststand.

Na rust volgde een onrustige tweede helft, waarin onder andere de keeper van Twenthe uitviel. Gescoord werd er echter niet meer en dus namen de dames de drie punten mee naar het Piepwillem

Bericht geplaatst op zondag 26 maart 2023 om 14:09u26-03-2023 @ 14:09u | Link

Tweede verliest in slotminuut

Tweede verliest in slotminuut

Twenthe 2 heeft in de blessuretijd verloren van Dalfsen 2. Ondanks een vermeende handsbal werd de winnende goal toegekend.

Na zeventien minuten zorgde Yusuf Caliskan voor de openingstreffer. Na goed breedleggen van Robin Slaghuis kon hij eenvoudig binnenschuiven. Verdere kansen waren niet aan de mannen van Peter Horselenberg besteed en dus was 1-0 de ruststand.

Na rust was het opnieuw Twenthe dat de grootste kans kreeg, maar deze werd niet afgemaakt door Yusuf Caliskan. Na een uur zorgde een domme overtreding voor een penalty voor de ploeg uit Dalfsen. Deze werd feilloos benut en dus stond het weer gelijk. In blessuretijd was het Dalfsen dat uit de counter toesloeg. Ondanks appèl voor een handsbal telde de goal. Twenthe was daarna nog dicht bij de gelijkmaker, maar verder dan een kopbal van Bart Bekhuis op de lat kwam het niet meer. 

Bericht geplaatst op zondag 26 maart 2023 om 13:54u26-03-2023 @ 13:54u | Link

JO19-1 boekt zwaarbevochten zege op Stevo

JO19-1 boekt zwaarbevochten zege op Stevo

JO19-1 heeft een knappe zege geboekt op Stevo JO19-1. Op een slecht veld werden na negentig minuten met veel wind en regen de punten meegenomen.

In de eerste helft werd er weinig gevoetbald van beide kanten. De ballen werden van achteruit snel naar voren geschoten. Door te weinig beweging achter de spitsen leidde dit niet tot grote kansen voor beide teams. 

Na rust kwam Twenthe al snel met meer druk richting de goal van Stevo. Binnen 10 minuten lag de bal in netje. Stijn Slag werkte de bal diagonaal in het doel. Vervolgens ging het voetbal er snel weer op achteruit. Een paar kleine kansjes voor Twenthe waren er nog, maar tot grote kansen kwamen beide teams niet meer. Op het eind kwam Stevo nog met een slotoffensiefje, maar tot echte kansen leidde ook dat niet meer. De eindstand was dan ook 0-1 en dus drie punten voor de jongens van Ronny van Laar. Volgende week treden zij thuis aan tegen Enter Vooruit.

Bericht geplaatst op zaterdag 25 maart 2023 om 16:37u25-03-2023 @ 16:37u | Link

Eerste naar UDI, tweede thuis tegen Dalfsen

Eerste naar UDI, tweede thuis tegen Dalfsen

Eindelijk weer eens drie punten voor ons eerste elftal en wat waren ze belangrijk. Directe degradatie lijkt afgewend nu een voorsprong is genomen van liefst negen punten op Rekken. Directe handhaving daarentegen wordt nog een hele uitdaging. Aanstaande zondag gaat die strijd door tegen nummer twee UDI, dat afgelopen week verloor van koploper Delden en daarmee de titel definitief uit het hoofd kan zetten. Thuis wist Twenthe een knappe overwinning te boeken op de Enschedese opponent. Dankzij drie goals in de slotfase stond na negentig minuten een 3-1 eindstand op het scorebord. Kan de ploeg van Mark Bolink zondag opnieuw verrassen? De hoofdtrainer zal het zonder Stijn van Straaten, Jeffrey Asbroek, Dani Hilhorst en Jelmer Plegt moeten doen. Zij zijn nog niet fit genoeg om te spelen.

Twenthe 2 is dit seizoen uitgespeeld en de grootste uitdaging lijkt er in te zitten iedere week genoeg spelers bij elkaar te krijgen om te kunnen voetballen. Doorschuiven van spelers naar het eerste elftal en de blessuregolf die nu ook Twenthe 2 heeft bereikt, maakt dat lastig. Hoe dan ook moet er zondag tegen Dalfsen 2 worden aangetreden. Om 10:00 wordt afgetrapt voor het thuisduel. Twenthe 3 vervolgt hun kampioensstrijd tegen SP Neede 3. Die ploeg hield vorige week concurrent Eibergen op 0-0 en dus moeten de mannen van Deniz Sogut aan de bak. Twenthe 5 treedt aan tegen Rood Zwart 4. De 2-3 nederlaag tegen Markelo van vorige week betekent dat de titelaspiraties van het team van Timo Haafkes voorlopig in de ijskast kunnen. Een overwinning op de Deldenaren is benodigd om nog een sprankje hoop te houden. VR1 komt thuis in actie tegen Manderveen VR1. Om 11:15 uur wordt voor de thuiswedstrijd afgetrapt. Voor het volledige overzicht van wedstrijden in het aankomende weekend klik je HIER.

Bericht geplaatst op vrijdag 24 maart 2023 om 12:00u24-03-2023 @ 12:00u | Link

JO10-2 winnaar Grote Clubactie

JO10-2 winnaar Grote Clubactie

De JO10-2 is de grote winnaar geworden van de Grote Clubactie. Zij waren het team dat de meeste loten verkocht en hebben daarmee dus het meeste geld voor de vereniging opgehaald. Uiteraard zetten wij daar als club iets tegenover. Als beloning kregen zij een nieuw trainingsshirt en broek. Veel plezier ermee jongens!

Bericht geplaatst op donderdag 23 maart 2023 om 16:11u23-03-2023 @ 16:11u | Link

JO17-2 naar FC Twente - AZ

JO17-2 naar FC Twente - AZ

Het kan niet op voor de jongens van JO17-2: eerder dit seizoen zagen zij FC Schalke ’04 in de Veltins Arena struikelen over TSG Hoffenheim (0-3). Enkele weken geleden kreeg het team een uitnodiging van FC Twente om bij de spelersopkomst van FC Twente tegen AZ met de megavlaggen op het speelveld van de Grolsch Veste te staan.

Zo kon het dus gebeuren dat het JO17-2 team zondag 19 maart om 18.15 uur verzamelde bij café Buddy’s om met de bussen van de supportersvereniging Goor af te reizen naar Enschede. De acht spelers die met de megavlaggen het veld op mochten, konden direct bij aankomst met de begeleiding van FC Twente mee voor een instructie. De overige teamleden en begeleiding mochten op de tribune plaats nemen.

Het team beleefde een fantastische voetbalavond en zag een uitstekend FC Twente met 2-1 winnen van AZ. Langs deze weg bedankt het team FC Twente voor de uitnodiging, JO15-2 trainer Ronan Stukker en SV Goor voor het busvervoer.

Bericht geplaatst op donderdag 23 maart 2023 om 07:15u23-03-2023 @ 07:15u | Link

Twenthe gaat samenwerken met Academie FC Twente/Heracles

Twenthe gaat samenwerken met Academie FC Twente/Heracles

Het is voor onze club belangrijk de jeugdafdeling goed op orde te hebben, zodat we spelers, trainers en leider kunnen opleiden en ontwikkelen, maar met name plezier kunnen bieden. Om een volgende stap te zetten gaan we ons aansluiten bij het Regioplan van de FC Twente/Heracles Academie. De Academie organiseert diverse activiteiten om haar voetbalkennis te delen met aangesloten amateurverenigingen in de regio. Wij zien dit als een mooie aanvulling en maken hier graag gebruik van! De officiële ondertekening van dit plan vindt plaats op vrijdagavond 14 april. Hoofd opleiding van de Academie, Matthijs Blijham, geeft deze avond een demonstratietraining, met als hoofdthema: ``Hoe integreer ik conditietraining in trainingsvormen met een bal``. Alle trainers en leiders worden van harte uitgenodigd hierbij te zijn. De avond start om 18:30 uur en eindigt rond 20:45 uur. We zien graag uit naar jouw komst naar deze informatieve en tevens gezellige bijeenkomst!

Bericht geplaatst op woensdag 22 maart 2023 om 12:32u22-03-2023 @ 12:32u | Link

Dubbeldooieractie Twenthe JO15-1

Dubbeldooieractie Twenthe JO15-1

Het is een jarenlange traditie binnen v.v. Twenthe. Eén van de jeugdelftallen verkoopt dubbeldooiers om een (deel van) internationale trip aan het einde van het seizoen te bekostigen. Ook dit jaar worden de dubbeldooiers verkocht door JO15-1. Pasen staat voor de deur en wie wil er dan niet genieten van een lekkere dubbeldooier? Schroom niet en steun Twenthe JO15-1 met de afname van een doosje of traytje dubbeldooiers!

12 eieren € 4.00

24 eieren € 7.50

30 eieren € 9.00

De dubbeldooiers zijn te bestellen via martin.nicole7471@gmail.com en deze worden vervolgens een week voor Pasen bij u thuisbezorgd. Tot dan!

Bericht geplaatst op dinsdag 21 maart 2023 om 11:41u21-03-2023 @ 11:41u | Link

Twenthe boekt zwaarbevochten zege op Rekken

Twenthe boekt zwaarbevochten zege op Rekken

Twenthe heeft vanmiddag een zwaarbevochten overwinning geboekt op SP Rekken. Na negentig minuten bleven de belangrijke drie punten in Goor.

Het begin was lastig voor de ploeg van Mark Bolink. Na één minuut was het al Rekken dat een levensgrote kans kreeg. Na negen minuten was het Twenthe dat op voorsprong kwam. Met een fantastische dieptebal stuurde Luuk Freriksen met buiten rechts Wouter Leusink op de doelman af. Laatstgenoemde was sterk in zijn duel en schoot de bal hard in de verre hoek. Na 22 minuten opnieuw een reuzenkans voor de uitploeg. Van dichtbij kopte de spits uit een afgemeten voorzet op de lat. De voorsprong werd na veertig minuten verdubbeld door Mark Nijland. Hij ontving de bal uit de kluts en schoot uitstekend hoog in het doel binnen. Vlak voor rust was het echter alweer 2-1. Na twee hachelijke situaties voor het doel van Bas Zweers, was het de derde keer wel raak. 2-1 was ook de ruststand.

De tweede helft was rommelig, zonder dat beide ploegen grote kansen kregen. Ondanks een slotoffensiefje van de uitploeg bleef het 2-1. Volgende week speelt Twenthe I uit tegen UDI.

Bericht geplaatst op zondag 19 maart 2023 om 15:45u19-03-2023 @ 15:45u | Link