Twenthe onderuit tegen Tubantia

Twenthe heeft in haar eerste oefenwedstrijd een nederlaag opgelopen tegen Tubantia. De Eersteklasser uit Hengelo besliste de eindstand pas in de 90e minuut. Twenthe trad aan zonder Koen Morsink en Daan de Lat, die van vakantie genieten. Voor hen werden Tijmen van Wissing en Stephan Mellegers opgeroepen, die beide een verdienstelijke wedstrijd speelden.

Mensink koos voor een teruggetrokken tactiek waardoor het Tubantia moeilijk maakte. Twenthe creëerde kansen en in de 30ste minuut benutte Mark Nijland een penalty. Nadat Tubantia op gelijke hoogte kwam, tekende uitblinker Jasper Groothuis voor de 1-2 door de keeper te verschalken met een prachtige lob.

Echter wist de Hengelose ploeg de wedstrijd toch om te zetten naar een overwinning. In de 83ste minuut interpreteerde de leidsman van dienst de schouderbal van Van Wissing als hands, en schoot Tubantia door middel van een penalty de 2-2 binnen. De uiteindelijke stand van 3-2 werd pas diep in de blessuretijd gemaakt.

Het leeuwendeel van Twenthe oogde fit en liet uitstekend spel zien, waar een enkeling nog enige tijd nodig heeft om te acclimatiseren vanuit zijn vakantiemodus.

Dinsdag 29 augustus speelt Twenthe haar eerste bekerwedstrijd, uit tegen Hoeve Vooruit. Aanvang 20:00 uur.

Bericht geplaatst op zondag 27 augustus 2017 om 15:05u27-08-2017 @ 15:05u | Link