vv Twenthe

Hoofdsponsor: Tricolores Support Groep

Wij zijn de tricolores gehuld in 't rood-wit-blauw...

Nieuws

Tonnie Huistede stopt met vlaggen bij Twenthe 5

Gisteren heeft Tonnie Huistede afscheid genomen als grensrechter van het 5e elftal. Na ruim 13 jaar actief te zijn geweest vond hij het welletjes en heeft hij zijn vlag in de wilgen gehangen.

Tonnie was sinds seizoen 2002 / 2003 vaak langs de velden te bekennen om zijn zoon Mark aan te moedigen. En ook na het laatste fluitsignaal moedigde hij het team in de 3e helft goed aan. Reden genoeg voor leiders Kees de Ruig en Harry om Tonnie te vragen om ook leider van het team te worden. De vacature van grensrechter stond immers ook nog open. Tonnie begon zijn carrière in seizoen 2003 / 2004 wanneer het toenmalige A2 de overstap naar de senioren maakten. Het 7e elftal had nu zijn eigen vlagger, en kon de reserves de verdiende rust op de bank geven.

De resultaten van het 7e waren de eerste jaren op het veld droevig te noemen. Een kwaliteitsinjectie vanuit het 1e en 2e deed het tij doen keren. Na het nipte missen van het kampioenschap in 2011, was het in 2012 eindelijk zover. Tonnie werd voor het eerst kampioen, het hoogtepunt van zijn lange carrière. In 2014 was het nogmaals raak waarna (inmiddels het 5e) er vaak in de middenmoot werd geëindigd.

Ook beleefde Tonnie zijn 2e jeugd bij het team, want er ging hem nooit een feestje of uitje voorbij. Hij was steevast op de dansvloer te vinden, waar hij zijn bekende moves toonde. Het grappige is eigenlijk, dat hij in al die jaren nooit zijn haren heeft verloren. Althans, die wat er nog over waren.

Vorig seizoen heeft Tonnie al besloten om te stoppen en het stokje overgedragen aan Hugo Rikkerink. Tonnie heeft gisteren nog 1 maal de vlag mogen vasthouden, en het 5e naar een 6-1 overwinning mogen leiden. Na 80 minuten werd Tonnie onder groot applaus van de aanwezigen gewisseld, en kon er een feestje worden gebouwd. Onder het genot van een hapje en een drankje bij de Buddy’s is het nog lang gezellig gebleven.

We zullen Tonnie nog niet hoeven missen, want afscheid nemen kan hij nog niet. Hij vervalt in zijn oude patroon, en is nog altijd vaak langs de velden te bekennen.

Tonnie, bedankt!

Bericht geplaatst op maandag 6 november 2017 om 13:06u06-11-2017 @ 13:06u | Link