JO17-1 speelt gelijk na desastreus begin

Om stipt 12:45 uur floot scheidsrechter Veehof voor de start van de de derby tussen JO17-1 en de leeftijdsgenoten van Hector. Na 14 seconden was het Twenthe met de eerste enorme kans. Laszlo Weurding kwam één op één met de doelman, maar wist het net niet te vinden. Na drie minuten was het aan de andere kant wel raak. De spits van Hector kapte een verdediger goed uit en schoot vervolgens eenvoudig raak, 0-1. Een minuut later werd het zelfs 0-2, nadat Wout Veehof een corner vakkundig achter zijn eigen doelman werkte.

Toch was het Twenthe dat na vijf minuten opnieuw een grote kans kreeg, maar weer vond Laszlo Weurding de keeper op zijn weg in een één tegen één situatie. Drie keer is scheepsrecht zou je denken, maar ook kans nummer drie werd na een kwartier gemist. Na 19 minuten was het dan eindelijk wel raak. Laszlo scoorde met een goed afstandschot voor de aansluitingstreffer, 1-2. Het verdere verloop van de wedstrijd was rommelig en pas vlak voor rust viel weer een wapenfeit melden. Een verdediger van de groenwitten stoomde goed op en werd geen strobreed in de weg gelegd, maar zijn schot eindigde op de lat. Zo werd de rust bereikt met een 1-2 stand.

Na 8 minuten in de tweede helft was het opnieuw Laszlo die een kans krijg. Zijn schot over de uitkomende keeper eindigde echter naast het doel. Na 58 minuten was het Bram Vrielink die een geweldig één tweetje opzette met Stijn Hartgerink, die de bal uitstekend teruggaf waarna Bram de 2-2 tegen de touwen schoot. Vlak daarna kreeg ook Hector een goede kans, maar de rappe buitenspeler schoot voorlangs.

Na 73 minuten kreeg de laatste verdediger van Hector terecht geel na vasthouden van de snelle Stijn Hartgerink. Dat betekende dat Hector het de laatste minuten met een man minder moest stellen. Twenthe wist ondanks een veldoverwicht niet meer te profiteren en dus bleef het bij een 2-2 gelijkspel.

Bericht geplaatst op zaterdag 24 september 2022 om 14:20u24-09-2022 @ 14:20u | Link