Tweede knap gelijk tegen Voorwaarts

Het tweede elftal heeft een ontzettend knap resultaat geboekt tegen Voorwaarts Twello. Die ploeg speelde vorig jaar nog nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse.

Het tweede werd vanaf het begin teruggedrongen en moest verdedigen. Na tien minuten resulteerde dat in de 1-0 voor de thuisploeg. Ondanks dat had Twenthe de organisatie uitstekend staan en bleek Voorwaarts een gelukstreffer nodig te hebben voor de 2-0, vlak voor rust. Een corner werd met een stuit op een meter of twintig gelegd, waarna de centrale verdediger met buitenkant schoen tot zijn eigen verbazing raak schoot.

In de tweede helft kwam Twenthe snel terug tot 2-1. De bal werd goed meegegeven aan Wouter Leusink die met een fantastische knal in de kruising raak schoot. Ook na die treffer bleef Twenthe goed verdedigen. De ploeg uit Twello, die vooral zichzelf erg goed vond voetballen, kwam niet veel verder dan wat afstandschoten. In de slotfase was het Mark Nijland die met een snelle, strakke vrije trap de vrijstaande Matteo Weurding wist te vinden. Laatstgenoemde schoot knap raak en maakte daarmee de gelijkmaker. Een mooie beloning voor het keiharde werk van de mannen van Peter Horselenberg.

Bericht geplaatst op dinsdag 12 september 2023 om 23:17u12-09-2023 @ 23:17u | Link