Twenthe veel te sterk voor Manderveen

Twenthe heeft eenvoudig gewonnen van Manderveen. De goed spelende Tricolores waren veel te sterk voor de uitploeg.

In de 13e minuut kwam Twenthe terecht op een 1-0 voorsprong. Een goede dieptepass van Sem Spoelder werd door Mart Lammertink hard in de korte hoek binnengeschoten. Die voorsprong werd in de 16e minuut verdubbeld, toen Jeffrey Asbroek de bal goed wegstook op de opkomende Daan de Lat. De back werd niets in de weg gelegd en kon zo naar het doel, waarna hij knap hard en hoog binnenschoot, 2-0. Na 26 minuten werd het zelfs 3-0. Jelle Horselenberg gaf een dieptebal de hoek in op broer Jikke, die handig wegdraaide en Jeffrey Asbroek op maat bediende. Laatstgenoemde tikte van dichtbij binnen. 3-0 was ook de ruststand, die gezien de vele kansen dikker had kunnen uitvallen.

In de tweede helft ging Twenthe vrolijk door met scoren. Een vrije trap van Jeffrey Asbroek viel op het hoofd van de vogelvrij staande Mart Lammertink voor de 4-0.

Ondanks de schiettent die volgde, wilde de bal er lang niet meer in voor de mannen van Mark Bolink. In blessuretijd was het Luuk Freriksen die op aangeven van Stijn Jeurlink de eindstand op 5-0 bepaalde. Volgende week speelt ons vlaggenschip uit tegen Zenderen Vooruit.

Bericht geplaatst op zondag 1 oktober 2023 om 16:52u01-10-2023 @ 16:52u | Link