Wedstrijden
di. 21 jan. 20:00u
AVC Heracles 1
AVC Heracles 1
1
vv Twenthe 1
vv Twenthe 1
1
zo. 26 jan. 14:00u
vv Twenthe 1
vv Twenthe 1
..
VIOS Beltrum 1
VIOS Beltrum 1
..
zo. 2 feb. 14:00u
Neede 1
Neede 1
..
vv Twenthe 1
vv Twenthe 1
..
Meer wedstrijden
Evenementen
Twenthe wint derby bij GFC

Zondagmiddag stond voor ons eerste elftal de stadsderby tegen GFC op het programma. Op sportpark Heeckeren kon trainer Mensink, naast de lang geblesseerden Simon en Tim, ook geen beroep doen op Glenn Begieneman. Mart Broekkamp werd bereid gevonden om de plek als linksback in te nemen en verder speelde Twenthe 1 in de gebruikelijke opstelling.

De GFC aanhang luisterde het begin van de wedstrijd op met vuurwerk en gedurende de wedstrijd bleek dat dat zo ongeveer het enige vuurwerk was dat deze middag door GFC tentoon werd gespreid. Twenthe nam direct na aftrap het initiatief en had weinig te duchten van de buurman. Na ruim een kwartier spelen was de eerste grote kans voor Jasper Groothuis maar hij wist de score niet te openen. Enkele minuten later kon Mark Nijland profiteren van een fout in de defensie van GFC. Mark wist het cadeau echter niet te verzilveren zodat de verdiende voorsprong uitbleef. Tien minuten voor rust kreeg ook Jeffrey Asbroek de kans om de score te openen maar hij zag, na het omspelen van de keeper, geen kans om de bal binnen te houden.

Net als tijdens de uitwedstrijd tegen LSV vergat Twenthe zichzelf te belonen na een goede helft zodat er met een gelijke stand aan de thee moest worden begonnen. GFC begon enthousiast aan de tweede helft en deed direct na rust zeker niet onder voor ons eerste team. 

Vijf minuten na rust bracht keeper Wouter Bekhuis uitstekend redding op een inzet van dichtbij. Na deze kans greep Twenthe het initiatief weer en gaf dat de rest van de wedstrijd niet meer uit handen. Na een krap uur spelen kreeg de gedreven Jasper Groothuis wederom een uitgelezen mogelijkheid om de score in de derby te openen maar weer werd het net niet getroffen. De bevrijding kwam na ruim een uur spelen.

Een corner werd door Mark Nijland goed ingekopt

Waarna het leder via de rug van Koen Morsink in het vijandelijke doel verdween
 

De opluchting bij ons vlaggenschip was enorm
 

Ook bij Jasper die middels een ferme afzet

Bovenop het feestende team belandde

De voorsprong veranderde echter niets aan het spelbeeld. Roy Vrielink had, samen met Elmar, de zaakjes in het hart van de defensie uitstekend op orde en kon zijn eigen aanvalsdrang keurig beteugelen. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd helemaal in het slot gegooid. 

Mark Nijland kopte wederom knap raak uit een corner
 

En tijdens de viering ging Jasper wederom de lucht in

De 0-2 kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar. Nadat Roy Vrielink onreglementair werd gestopt was Twenthe 1 zelfs dicht bij de 0-3. 

Mark Nijland kopte deze keer de bal echter uit het doel in plaats van richting doel
 

De zelfkritische aanvaller stond hier zelf ook van te kijken maar veel tijd voor verwondering was er niet. De uitstekende leidsman maakte een einde aan de derby waarna de handen bij de Tricolores in de lucht konden. 

Door de overwinning bezet Twenthe nog steeds de tweede plaats in de vierde klasse B. De achterstand op koploper SC Enschede bedraagt nu één punt doordat SC Enschede gelijk speelde bij Buurse. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen SC Markelo op het programma. Markelo bezet momenteel de vijfde plek op de ranglijst. 

Patsboem Klassement
15
1
John Westerikvv Twenthe Za1
12
2
Job Vaarhorstvv Twenthe Za1
12
3
Bart Veldhuisvv Twenthe 7
11
4
Boulos Kourievv Twenthe Za1
10
5
Tess Bijlvv Twenthe Vr1
Bekijk het hele klassement
21
1
Luuk Freriksenvv Twenthe JO19-1
9
2
Job Hartgerinkvv Twenthe JO19-1
7
3
Stijn van Straatenvv Twenthe JO19-1
Bekijk het hele klassement
Stand

Zondag vierde klasse B oost

1
UDI
12
28
2
Markelo
12
27
3
VV Reünie
11
22
4
Neede
12
19
5
VV Diepenheim
12
19
6
Victoria '28
12
19
7
VIOS B
12
17
8
SV Hector
12
14
9
vv Twenthe
12
13
10
FC Eibergen
12
11
11
Buurse
12
11
12
BSC Unisson
11
10
13
Hoeve Vooruit
12
9
14
VV Rietmolen
12
8