zo. 2 jun. 14:00u
RSC Rossum 1
Jeugd Activiteiten Commissie Jeugd Activiteiten Commissie Onze huisregels Onze huisregels
77e Happy Hour Club van 100

Tijdens een geanimeerde vergadering bij Café De Buddy`s hebben we een aanvraag gehonoreerd van de accommodatiecommissie voor de verlichting van het donkere stuk naar de Gruttostraat. Omdat er grote uitgaven voor de kleedkamers op de rol staan is er door ons unaniem besloten om hier in mee te gaan. Wederom blijkt dat wij als Club van 100 een toegevoegde waarde hebben voor de vereniging ! Alle cente vooor Twenthe is ons doel. Graag verwelkomen wij nieuwe leden, om de kosten hoeft u het niet te laten.....meld u aan bij alwiehoek@gmail.com tel:06-28546110.

JO9-1 sluit seizoen in stijl af

The Boys van JO9-1 hebben een fantastisch seizoen gehad in de 1ste klasse!

Afgelopen weekend een mooi toernooitje gehad bij ABS te Bathmen en gewonnen van de volgende tegenstanders:

TWENTHE - WSV ... 4-0

TWENTHE - ABS ... 3-1

TWENTHE - DIEPENVEEN ...3-1

TWENTHE - COLMASCHATE ... 3-1

1ste prijs een feit en met een mooie beker richting Goor!

De jeugd heeft de toekomst

Zaterdag 8 juni werd er met maar liefst drie mini-teams deelgenomen aan het jeugdtoernooi bij Hector.

Twenthe C1 pakt 3e prijs in Duitsland

Na een goed seizoen in de Hoofdklasse, pakte Twenthe C1 de 3e prijs tijdens het "Bayer Uerdingen Pokal". Aan dit internationale toernooi in Duitsland deden 24 voetbalteams mee in de leeftijdscategorie onder 15-jaar. Een puike prestatie waar de jongens van Fred van Ginkel en Henry Freriksen trots op mogen zijn.

In de poule fase op de 1e dag won Twenthe C1 alle wedstrijden:
Twenthe C1 - DWO (Nederland) werd 2-0
Twenthe C1 - Hazerswoudse Boys (Nederland) werd 6-1
Twenthe C1 - Kastrup Boldklub 2 (Denemarken) werd 3-0

In de poule fase op de 2e dag (tegen andere poule winnaars) bleef Twenthe C1 ongeslagen, maar dat waren zware fysieke partijen in de warmte:
Twenthe C1 - OSV Hannover (Duitsland) werd 0-0
Twenthe C1 - Kastrup Boldklub 1 (Denemarken) werd 0-0

OSV Hannover had gewonnen van Kastrup Boldklub 1 waardoor Twenthe C1 alleen nog voor de 3e plaats kon strijden. Om de 3e prijs binnen te kunnen slepen moest gewonnen van US Croissy uit Frankrijk. Twenthe C1 won met 2-1!! Vrij vroeg in de wedstrijd werden de Fransen verrast met twee snelle doelpunten van Twenthe C1. Daarna begonnen de Fransen te voetballen en werd het billen knijpen tot de laatste minuut door de meegereisde fans. De Fransen hadden twee dribbelaars in het team die keer op keer werden gestopt door de verdediging en keeper van Twenthe. Halverwege wist US Croissy te scoren, waardoor de spanning nagenoeg ondragelijk werd. "Het zal toch niet gebeuren?", "Die Fransen gaan toch niet scoren?", waren de gedachten langs de kant. Nee, dat gebeurde niet. Een explosie van geluid ontketende zich toen het eindsignaal werd gehoord. Twenthe C1 wint een grote en dik verdiende prijs!

Donderdag, laatste trainingsavond

Donderdag 6 juni wordt de traditionele laatste trainingsavond gehouden. Eerst is er de mogelijkheid om gezamenlijk te trainen. Deze training begint om 19.30 uur. Daarna zal het feest losbarsten in ons clubhuis. Twenthe 1 tm 7, zaterdagteam, de A-jeugd, de dames, de 7v7 spelers, de scheidsrechters, de vrijwilligers en alle supporters, iedereen is van harte welkom. Jan van Wissing doet nog erg geheimzinnig over de invulling van de avond maar heeft beloofd om flink uit te gaan pakken! Tot Dan!!!

Vlaggenschip gezonken

Het eerste elftal is er niet in geslaagd om zich te handhaven in de 3e klasse. De ploeg van Hans Dirksen verloor kansloos (3-0) tegen RSC Rossum en komt dus volgend seizoen stadsgenoot Hector weer tegen.

De afgelopen seizoenen stond Twenthe na de winterstop ook op nominatie voor degradatie, maar wist zich altijd te herpakken. Dit seizoen lukte dat dus niet en werd Twenthe veelvuldig belast met blessures van bepalende spelers.

Anders dan voorgaande seizoenen in de derde klasse, werd er gekozen om uit te komen in de Hengelose/ Enschedese klasse.

Zoals eerder kenbaar gemaakt werd, stellen Guus Lummen en Mark Nijland zich niet langer beschikbaar. Zij komen volgend jaar uit voor het tweede elftal, dat eerder vandaag degradeerde.

Tweede elftal degradeert uit eerste klasse

Het tweede elftal is er niet in geslaagd om in de eerste klasse te blijven. Op een zonovergoten Piepwillem werd na penalty`s verloren van Saasveldia. Twenthe kwam nog op een 2-1 voorsprong na doelpunten van Jelle Linthorst en Nino Spoelder, na knap voorbereidend werk van Tom Heijmer. In de tweede helft had de ploeg van Horselenberg weinig meer in te brengen. Bart Bekhuis moest in de slotfase van de reguliere speeltijd aan de noodrem trekken en moest daardoor inrukken.

De verlenging werd knap doorstaan en Saasveldia verzuimde het meermaals af te maken. De penalty`s bezegelde uiteindelijk het noodlot voor Twenthe 2. Saasveldia won nadat Tom Heijmer en Robin Slaghuis namens Twenthe geen doel troffen.

Ook het eerste elftal vecht tegen degradatie en speelt vanmiddag tegen RSC.

42.5
Kevin Scherphofvv Twenthe 4