zo. 8 mrt. 14:00u
Markelo 1
Zaterdagelftal uit de beker na penalty`s

Het zaterdagelftal is gisteravond uitgeschakeld in het bekertoernooi, de mannen van v/d Einde speelde met 2-2 gelijk tegen NEO 2 (koploper in de 5e klasse) en moesten na penalty`s het onderspit delven.

Het zaterdagelftal begon sterk aan de wedstrijd en drong NEO terug tot ver op de eigen helft, maar kon door de verdedigende spelwijze van NEO niet echt grote kansen creëren. Tot een kwartier voor tijd toen een schot van Boulos door een verdediger van NEO in de 16 met de arm werd tegengehouden, de scheidsrechter kon toen niet anders dan de bal op de stip te leggen. Tom Berkers wist wel raad met dit buitenkansje en schoot overtuigend de 1-0 binnen.

Nog geen 5 minuten later werd David Zunnebeld door Boulos alleen voor de keeper gezet, maar wist deze kans niet om te zetten in een doelpunt. Ook Roy Vrielink ging nog vlak voor rust alleen op de keeper af maar hij kwam niet verder dan een schot van 25 meter. De ruststand was hierdoor 1-0.

Na rust werd NEO sterker en begonnen ze meer vooruit te voetballen, maar ondanks dat was David het dichtst bij een doelpunt. Een mislukte uittrap van de keeper werd door hem in 1 keer teruggeschoten maar de bal stuiterde vlak voor de doellijn over de lat heen.

Een counter van NEO werd even later in de kiem gesmoord door Tom Heijmer dankzij een nuttige overtreding, hij kreeg hier echter wel geel voor en moest daardoor 10 minuten langs de kant toekijken. Na goed 75 minuten spelen werd een corner van NEO slecht weggewerkt waardoor ze de 1-1 binnen konden koppen.

Het duel leek af te gaan op penalty`s totdat David vlak voor het einde op aangeven van John Westerik de 2-1 binnen schoot. Dit leek de eindstand te worden, totdat NEO in de blessure tijd na zwak verdedigen van Twenthe kant op geweldige wijze de 2-2 binnenschoot.

De penalty reeks verliep als volgt:
X Tom B.
V Roy
X NEO
V Boulos
V Kerim
V Bernd
V Lars
V Bjorn
V Tom H.
X Kevin
V NEO

Hierdoor gaat NEO verder naar de halve finale, en is het wederom een seizoen zonder prijzen voor de mannen van het zaterdagelftal.