vv Twenthe

Hoofdsponsor: Tricolores Support Groep

Wij zijn de tricolores gehuld in 't rood-wit-blauw...

Nieuws

Introductie oefenstof VTON

Introductie oefenstof VTON

In april van dit jaar heeft v.v. Twenthe zich aangesloten bij het regioplan van de FC Twente/Heracles Academie. Hierdoor kunnen wij onze jeugdtrainers en keeperstrainers het digitale platform VTON aanbieden. VTON is een platform met voetbaloefenstof voor de jeugd van 5 t/m 19 jaar. Het platform is door de trainers zowel op de PC als op de mobiele telefoon (app) te gebruiken.

Begin oktober is VTON bij onze club geïntroduceerd. Carlo Kastermans van VTON verzorgde voor de circa 30 aanwezige trainers een duidelijke presentatie van het oefenstofplatform. Tijdens het eerste half uur werd aandacht besteed aan het voorbereiden van de training en op welke wijze je VTON hierbij kan inzetten. Vervolgens mochten de trainers langs het hoofdveld plaatsnemen waar onze JO9 groepen klaar stonden voor een demo-training. Hierbij demonstreerde Carlo onder meer hoe je met weinig aanpassingen in je basisorganisatie snel kan wisselen van oefenvorm. Na afloop van de demo werd deze geëvalueerd. Carlo legde daarnaast nog uit op welke verschillende wijzen het platform is te gebruiken: zo kan je er voor kiezen om gebruik te maken van de leerlijn die binnen VTON aanwezig is. Je kan er als trainer ook voor kiezen om je training geheel naar eigen inzicht samen te stellen op basis van de vele oefenvormen in VTON. In het kader van het regioplan bevat VTON tevens complete trainingen van de voetbalacademie van FC Twente / Heracles: je kan dus trainen zoals ze dat op de academie doen.

Middels deze leerzame avond en het VTON-platform hopen we onze jeugdtrainers de nodige extra input te geven bij de voorbereiding en uitvoering van de trainingen.

Bericht geplaatst op maandag 23 oktober 2023 om 16:53u23-10-2023 @ 16:53u | Link