vv Twenthe

Hoofdsponsor: Tricolores Support Groep

Wij zijn de tricolores gehuld in 't rood-wit-blauw...

Nieuws

VV Twenthe C2 is een internationale ervaring rijker!

Vrijdag 27 mei vertrok Twenthe C2 om 9:30 uur richting de Hageland Cup 2016 in het Belgische Tongerlo. Twenthe C2 had voor dit weekend twee busjes gehuurd, en trok met één busje veel bekijks onderweg!  De reis naar België ging met een kleine omweg via Gladbach waar een rondleiding gereserveerd was in het stadion ‘Borussia Park’van Borussia Mönchen-Gladbach.

Wij werden welkom geheten middels een diapresentatie met onze naam erop. 

Het stadion maakte al snel indruk op de jongens! Maar liefst 55.000 supporters kunnen de wedstrijden van hun Borussia in het stadion aanschouwen. De Nederlandse gids nam uitgebreid de tijd om te vertellen en vragen te beantwoorden. Onder andere mochten wij een kijkje nemen in de persruimte, kleedkamer, gevangenis, skybox en de spelerstunnel. Aan de rand van de grasmat werd een mooie teamfoto gemaakt. 

Na de rondleiding zocht Twenthe C2 de busjes weer op om de trip te vervolgen naar het Belgische plaatsje Mol waar wij op een vakantiepark onze overnachtingen hadden. Bij aankomst rond 16:00 uur werden snel de tassen in de huisjes gezet en de zwembroeken aangetrokken. De jongens sprongen direct het zwembad en het zwemmeer in om bij te komen van de reis. Ondertussen werden er door Robin en Lindsey pizza’s besteld voor iedereen en konden de jongens en begeleiding om 20:30 uur heerlijk eten. 

Thomas Bennink was deze dag jarig en dit werd natuurlijk in België gevierd. Thomas kreeg namens het team een cadeau aangeboden. 

Rond 00:00 was het in de drie stacaravans rustig.

Zaterdag was het de dag dat de strijd om de Hageland Cup ging beginnen. Om 9:30 speelde Twenthe C2 hun eerste wedstrijd tegen het Belgische R. Union ST.-Gilloise. Deze wedstrijd werd nipt met 0-1 verloren. De tweede wedstrijd tegen de landgenoten van VV Jonathan werd ook met minimaal verschil verloren. (0-1). Twenthe C2 kreeg kansen en liet zien niet onder te doen voor de tegenstanders. Ook waren er veel supporters vanuit Goor mee om de jongens aan te moedigen. 

De laatste poulewedstrijd tegen het Poolse Polonia Wroclaw werd met 1-1 gelijk gespeeld. Thomas Koebrugge wist de gelijkmaker binnen te schieten. 

Na het eindsignaal moesten er drie penalty’s genomen worden. Bij winst kreeg het team dat de strafschoppen won 2 punten en het verliezende team 1 punt. De penalty’s werden verloren waardoor wij laatste in de poule eindigden. 

Wij konden rond 12:30 weer richting onze accommodaties waar het voetbaltenue omgewisseld werd voor de zwemkleding en een deel na het zwemmen de ontspanning opzocht op de midgetgolf baan. Hier bleek de trainer de winnaar na twee uur midgetgolf.

Na een heerlijke spareribschotel, satéschotel of girosschotel nam iedereen plaats bij de stacaravans om zich op te maken voor de Champions League finale.

Na twee dagen uitstekend weer met 25 graden begon het te regenen en onweren. Een mooie timing wat ons betreft!

Zondag ochtend werd iedereen om 7:00 gewekt om de stacaravans op te ruimen en alle tassen in te pakken zodat wij op tijd aanwezig waren voor de laatste dag van het toernooi.

Wij begonnen om 9:30 uur tegen de landgenoten van Ter Leede. Deze wedstrijd waren wij de bovenliggende partij.  Helaas verloren wij deze wedstrijd door een vreemde beslissing van de scheidsrechter. De lange bal van Ter Leede werd achterin weggewerkt. De bal draaide terug richting eigen doel waar doelman Mart de bal ving. De scheidsrechter beoordeelde het als een bewuste terugspeelbal dat resulteerde in een indirecte vrije trap op 5 meter voor het doel. Deze bal verdween achter Mart in het net.

De tweede wedstrijd werd met 0-2 verloren van Jonathan O-14. In de laatste wedstrijd tegen DSV Concordia moest het gebeuren voor de jongens! Twenthe C2 kwam vroeg op achterstand. Er hing een buitenspel luchtje aan. De jongens van C2 lieten er geen gras over groeien en stroopten de mouwen nog één keer flink op!

Twenthe was sterker en kwam met goed voetbal op het veld! Aanvoerder Thomas Kemper wist met dre kopgoals uit drie corners de overwinning binnen te halen voor Twenthe C2! 

De vreugde was groot bij iedereen die betrokken is bij C2! De meegereisde supporters lieten zich luidkeels horen en schreeuwden de jongens naar een mooie overwinning!

Twenthe werd vandaag 5e en sloot het toernooi af met plek 21! Na de uitreiking van de medailles werd er koers richting Goor gezet. 

Bij terugkomst in Goor sloten de spelers en leiders het weekend gezellig af met een hapje en drankje bij cafetaria de Specht. Wij willen Lekkerland bedanken voor de gesponsorde sportdrank en AVania Service Station voor het snoepgoed voor onderweg. 

Bericht geplaatst op woensdag 1 juni 2016 om 12:40u01-06-2016 @ 12:40u | Link