Twenthe knokt zich naar punt

Twenthe heeft in de uitwedstrijd tegen Witkampers een verdiend punt weten te pakken (2-2). Vanaf de beginfase was de ploeg van Mensink fel. Uiteindelijk wisten de doelpunten van Nijland een nederlaag te voorkomen.

Twenthe kende enkele verrassingen in haar opstelling en trad aan met een zeer jonge verdediging. Simon Hevink en Sven Roetgerink verschenen aan de aftrap voor respectievelijk Roy Vrielink en Robin Gerritsen. Daan de Lat en Elmar Gierveld complementeerde de jonge verdediging, die zich prima wist staande te houden deze middag.

Na een kwartier in de eerste helft viel het eerste doelpunt; Nijland zet goed druk in het strafschopgebied. De verdediging van Witkampers weet de bal niet weg te werken waardoor Nijland 1-op-1 met de doelman komt te staan en de bal koelbloedig binnen schuift met rechts. Echter kon Twenthe niet lang van de voorsprong genieten. Slechts tien minuten later werd, de wederom sterk spelende, Busschers gepasseerd; 1-1. Twenthe had even geen antwoord op het spel van Witkampers en liet zich vaak terug zakken naar eigen doelgebied.

De ploeg uit Laren kwam sterk terug na de rust. Een afvallende bal werd niet opgevangen door Twenthe, waardoor Witkampers door middel van een mooi afstandsschot op een voorsprong kon komen. Onder aanvoering van uitblinker Simon Hevink werd de weg naar voren gezocht en meer druk gezet. In de slotfase was het uiteindelijk aanvoerder Mark Nijland die de bal wist binnen te schieten en zorgde zo voor een verdiend punt.

Twenthe heeft nu vijf punten uit zes wedstrijden en bezet de twaalfde plek. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Heeten op het programma, de ploeg telt even veel punten als Twenthe en bezet de dertiende plek.

Bericht geplaatst op maandag 10 oktober 2016 om 17:48u10-10-2016 @ 17:48u | Link