zo. 8 mrt. 14:00u
Markelo 1
Laatste wedstrijd Twenthe D1, gaat dit wel goed?

Twenthe D1 speelde afgelopen woensdag de laatste competitiewedstrijd. Door het gelijkspel van Den Ham kon Twenthe D1 bij een overwinning doorschuiven naar de 2e plaats in de 1e klasse. Echter, bij een gelijkspel of verlies zou Twenthe D1 eindigen op de 4e plaats. De tegenstander WVV D1 uit Hengevelde stond op de 9e plaats en een overwinning zou een formaliteit moeten zijn voor Twenthe D1, maar na de ontknoping in de eredivisie hielden de fans van Twenthe D1 hun adem in. Er hing een “unheimliches gefühl” rond het veld, gaat dit wel goed?

Twenthe D1 kwam goed uit de startblokken, maar met lange ballen was het WVV die steeds voor het doel kwam. Twenthe ging de strijd aan en beide ploegen kregen enorme kansen die niet werden benut. Twenthe kwam weg met een bal onderkant lat, een afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel, etc. WVV kwam goed weg bij een bal op de paal en eindpasses van Twenthe die ze nog net konden onderscheppen. Uiteindelijk was het WVV die uit een corner wist te scoren, 0-1. Resulterend in een 4e plaats voor Twenthe D1 i.p.v. een 2e plaats.

Twenthe D1 heeft dit seizoen laten zien dat zij in de top van de 1e klasse thuis horen. De fans hebben genoten van mooi voetbal, strijd en prachtige verdedigende en aanvallende acties. “De jongens kunnen met trots terugkijken op een leuk, sportief en goed seizoen!”, aldus Fred van Ginkel de trainer/coach van Twenthe D1. De trouwe fans van Twenthe D1 beamen dat.

Maar! Het seizoen is nog niet voorbij. Het vvTwenthe toernooi staat op de stoep en de jongens spelen nog een internationaal toernooi in Zwolle. Nog volop voetbalplezier in het vooruitzicht. Heerlijk toch.

PS. Adam, Nick en Stan bedankt voor het invallen, jullie hebben het erg goed gedaan!

Bekijk alle actiefoto’s van Twenthe D1 op: https://www.facebook.com/TwentheD1/