zo. 8 mrt. 14:00u
Markelo 1
Jorrit bezorgt zaterdagteam in extremis drie punten

Het zaterdagelftal is de competitie begonnen met een benauwde 4-3 overwinning op Rijssen Vooruit. Zoals Luis Enrique zaterdagavond startte zonder Messi en Suarez in de basis, begon van den Einde zonder Sogut en Heijmer. Desondanks was het spel in de beginfase uitstekend. Het houtwerk werd enkele malen getroffen en uiteindelijk was het Tom Berkers die de score opende door een vrije trap binnen te schieten. Een kwartier voor rust zakte het niveau echter dramatisch en nam RV het heft in handen. De promovendus wist voor de thee nog twee maal te scoren zodat het zaterdagteam met een achterstand de kleedkamer mocht opzoeken.

Het team kwam echter weer uitstekend uit de kleedkamer en het was Niek Haafkes, die met zijn hoofd de keeper van RV wist te verschalken. De jacht op de drie punten kreeg echter direct weer een dreun toen de gasten wederom op voorsprong wisten te komen. Trainer van den Einde dirigeerde Tom daarop naar voren en dit resulteerde in de gelijkmaker. Tom scoorde van buiten de zestien, middels een hard schot, op formidabele wijze. Hierdoor werd de jacht op de gelijkmaker nieuw leven ingeblazen.

Het duurde echter tot in blessuretijd voordat deze op het scorebord verscheen. Jorrit, die in de slotfase het veld weer moest betreden, dook op in het vijfmetergebied van de Rijssenaren en wist een afvallende bal van dichtbij in het doel te deponeren.