zo. 15 dec. 14:00u
zo. 26 jan. 14:00u
VIOS Beltrum 1
Twenthe A2 in het Sauerland

In het weekeinde van 16 t/m 18 juni heeft Twenthe A2 het voetbalseizoen afgesloten met een teamuitje nabij Brilon in het Sauerland. Het seizoen van A2 was er een met pieken en dalen: een redelijk degelijke 1e seizoenshelft in de 3e klasse waarin uiteindelijk een 4e plaats werd behaald werd opgevolgd door een zeer wisselvallige 2e seizoenshelft in een 3e klasse met daarin de betere teams uit de najaarscompetitie. Enkele zeer ruime nederlagen werden afgewisseld met gelijke spelen of overwinningen tegen (veel) hoger geklasseerde ploegen. Naast de competitie verplichtingen heeft het team het afgelopen seizoen regelmatig aan “teambuilding” gedaan: zo waren we op uitnodiging van Twenthe A1 aan het begin van het seizoen te gast om een oefenpotje te spelen op het kunstgras van Heracles Almelo. In de winterstop werd er samen met A3 en A1 een onderlingspeedsoccer toernooi gespeeld in Wierden en bezochten we met het eigen team de Bundesliga wedstrijd FC Schalke ’04 tegen Hertha BSC Berlin. Medio juni stond de laatste teamactiviteit op het programma: het teamuitje.

Vrijdag 16 juni vertrokken we in 2 groepen (een vroege- en een late groep) richting het Sauerland. De 1e groep verzorgde de inkopen en had daarnaast nog voldoende tijd om de omgeving van Brilon te verkennen. Tegen 21 uur was ook de 2e groep in Brilon gearriveerd en volgde een gezellige avond / nacht in de accommodatie.

De daarop volgende ochtend werd er gestart met een stevig ontbijt ter voorbereiding op de activiteit van deze dag: mountainbiken in de omgeving van Willingen. Nadat iedereen voorzien was van een helm en een MTB was het even zoeken naar het juiste startpunt van de route. Toen deze uiteindelijk was gevonden volgde een mooie route door de natuur met behoorlijke hoogteverschillen. Een valpartij in de afdaling naar Willingen waarbij enkele teamspelers betrokken waren zorgde nog voor een klein smetje op deze middag. Gelukkig vielen de verwondingen mee: enkele schaafwonden en een speler die voor een hechting naar de eerste hulp in Brilon moest. Begin van de avond was de groep weer compleet en schoven we aan voor het schnitzel buffet wat een ieder na de inspanningen eerder op de dag prima heeft gesmaakt.

Zondag werden de tassen ingepakt en de accommodatie opgeruimd. Na het ontbijt vertrokken we richting het Twentse land en werd er onderweg nog een tussenstop gemaakt voor een verfrissende duik bij “Sport Paradies” in Gelsenkirchen. Bij terugkomst in Goor werd het weekend afgesloten met een buffetje van “de Bebsel”.

Wij willen tenslotte iedereen bedanken die op de een of andere wijze een bijdrage heeft geleverd aan ons voetbalseizoen en wensen het team komend seizoen veel plezier en succes in de senioren!

Begeleiding A2

John Westerikvv Twenthe Za1