Terechte overwinning JO17-1 in Beltrum

JO17-1 heeft met 0-2 weten te winnen van Vios Beltrum en daarmee de koppositie gepakt in de derde klasse. Een terechte overwinning van de onder 17.

Op een afgelegen veld zonder omheining werd er iets later dan gepland afgetrapt op sportpark De Sonders.  JO17-1 kreeg binnen drie minuten de eerste grote kans. Julian Timmer zette uitstekend door, maar was iets te wild in de afronding. Binnen tien minuten kreeg het team van Daan van Straaten en Timo Haafkes een tweede grote kans. De opstomende Tim Krabbenbos vond Julian Timmer, die een goede dieptebal op Stijn Hartgerink in petto had. Laatstgenoemde had echter iets teveel tijd nodig.

Ook na de openingsfase was het Twenthe dat de boventoon voerde, maar ook de mogelijkheden die volgden werden niet benut. De uitermate zwak fluitende leidsman Groot Severt liet in het restant van de eerste helft vele overtredingen onbestraft en daardoor ontstond aan Goorse kant terechte ontevredenheid. De rust werd bereikt zonder doelpunten en dat was gezien het spelbeeld jammer voor onze JO17-1.

Twee minuten na rust pakte de scheidsrechter een hoofdrol. Een vermeende foute ingooi aan Goorse zijde werd bestraft. Uit de daaropvolgende ingooi speelde Vios de bal beroerd terug op de keeper, die nog net op tijd was om de bal weg te schieten. Dat deed hij echter tegen de jagende Julian Timmer, waarna de bal pardoes het doel inrolde, 0-1. Vlak daarna was het Twan Vaarhorst, de gelegenheidskeeper van JO15-1, die fantastisch redde in een 1vs1 situatie en zo de gelijkmaker voorkwam. Na 55 minuten spelen was het Julian Timmer die de bal uitstekend inschoot na een dieptepass van Bram Arkes, maar een uitstekende redding van de Beltrumse doelman voorkwam een verdubbeling van de score. Vlak daarna was het weer Julian Timmer, die dit keer met een fantastische dribbel vier man passeerde, maar te slordig was in de afwerking.

Met nog tien minuten op de klok zorgde Tim van Kooten voor de beslissing. Vanuit een snelle counter hield Julian Timmer het overzicht en na een uitstekende kapbeweging schoot Tim van Kooten beheerst raak in de linkeronderhoek. Ondanks enkele mogelijkheden werd er daarna niet meer gescoord. Volgende week speelt JO17-1 om 15:00 uur thuis tegen Rietmolen om de koppositie te verdedigen.

Bericht geplaatst op zaterdag 12 november 2022 om 16:22u12-11-2022 @ 16:22u | Link