Twenthe terechte winnaar Goorse derby

Twenthe heeft drie belangrijke punten gepakt in de strijd om promotie. De stadsderby tegen Hector werd met 3-1 gewonnen.

Twenthe was de eerste helft heer en meester. Na zeven minuten lag de bal voor het eerst in het netje, maar de goal van Twenthe werd om onduidelijke redenen afgekeurd. Na een half uur was Twenthe opnieuw dichtbij. Daan de Lat kopte uit een corner op de kruising. Twee minuten later was het wel raak. Fabian Overklift vond de diepgaande Stijn Jeurlink met een prachtige boogbal, waarna de rechtsbuiten koeltjes afrondde, 1-0. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft probeerde Twenthe de score uit te bouwen. Dat lukte in de 61e minuut. Na een misverstand in de achterhoede bij Hector was Stijn Jeurlink attent en tikte hij simpel de 2-0 binnen. Toen met nog 25 minuten op de klok ook de 3-0 binnenviel, leek de wedstrijd gespeeld. Lars Veehof vond met een afgemeten voorzet spits Mart Lammertink, die de bal goed aannam en laag binnenschoot. Binnen de minuut maakte Hector echter de 3-1, toen de linksbuiten ontsnapte en handig binnenwerkte. Dichterbij kwamen de Groenwitten echter niet en dus ging de overwinning naar de Tricolores.

Bericht geplaatst op zondag 28 april 2024 om 16:01u28-04-2024 @ 16:01u | Link