Twenthe met zevenklapper langs Warnveldse Boys

Het eerste elftal heeft zondag uitstekende zaken gedaan door met 7-2 te winnen van Warnveldse Boys. Onder koude omstandigheden werd er een les efficiëntie gegeven aan de Warnveldse equipe. Twenthe dat onderaan in de Derde klasse bungelde, wist dat het kans maakte op het linkerrijtje bij winst. De ploegen staan dichtbij elkaar op de ranglijst, waardoor er nog veel mogelijk is.

Roy Vrielink kreeg de voorkeur boven Stef Eland. Twenthe kon vanaf de aftrap haar spel spelen. In de dertiende minuut was daar Jasper Groothuis, die de bal vanaf de linkerkant voorgaf. De verdwaalde voorzet ging over de keeper heen: 1-0. Niet veel later gaf Vrielink vanuit een vrije trap de bal op een presenteerblaadje aan Nijland, die vrij kon aannemen en de bal hard binnenschoot.

Slechts een kwartier later was wederom routinier Vrielink die de stand op 3-0 bepaalde. Een vrije trap op de rand van de zestien werd met gevoel langs de muur geschoten.

Nog voor rust werd aanvoerder Mark Nijland 1-op-1 voor de keeper gezet. De spits bleef koel en tikte de bal beheerst binnen: 4-0. Zijn beheersing tijdens het maken van dit doelpunt stond echter haaks op zijn gele kaart. Nijland pakte zijn vierde gele kaart en is daarom geschorst voor de wedstrijd in en tegen Lemelerveld. Ook Michiel Wijnbergen kreeg de gele prent van de arbiter en mist de laatste competitiewedstrijd van 2016.

Na ruim een uur spelen benutte Warnveldse Boys hun kans. Lang hebben zij niet van deze marge mogen genieten doordat Jeffrey Asbroek tien minuten later de 5-1 binnenschiet. Warnveldse Boys zette nog eens aan en kwam terug op een 5-2 stand.

Twenthe was vastberaden om met een ruime stand het veld af te stappen. Aanvoerder Nijland mocht aanleggen voor een vrije trap en liet zijn klasse zien door de bal in het doel te krullen. Dat het vertrouwen groot is in de aanvoerder bleek; het scorebord vermeldde de stand van 6-2 al vóór dat Nijland de bal had getrapt. Of dit komt doordat de scorebord-technicus niet over de boarding heen kon kijken, is niet bekend.

In de slotseconde werd Jasper Groothuis nog eens vrijgespeeld voor de keeper. Groothuis bleef rustig en schoof de bal binnen. Na de 7-2 floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en kon Warnveldse Boys eindelijk de pijnbank verlaten.

Door deze winst schiet de ploeg van Mensink omhoog; het klimt van plek 12 naar 7. Volgende week wacht de laatste wedstrijd van 2016. Het eerste elftal speelt dan uit tegen Lemelerveld die de tweede plek bezet.

Bericht geplaatst op zondag 4 december 2016 om 19:44u04-12-2016 @ 19:44u | Link